2006

2. Kocsmatúra - 2006. július 21.

A 2006-os, a Pasaréti térről indult, gyönyörű nyári napon, kánikulariadóban. Hűvösvölgyi út - Szilágyi Erzsébet fasor - Moszkva tér - Krisztina krt - Alkotás u. - BAH csomópont - Hegyalja út - Ferenciek tere - Múzeum krt.

1. hely - Café Picard

Kezdjük hát az elején. 10:00h-kor találkoztunk a Ferenciek terén az 5-ös busz megállójában, ahonnan a Pasaréti térre repített minket a fent említett tömegközlekedési eszköz. Egyből meg is érkeztünk az első helyre, a Café Picard-ba. Egyből egy negatívummal találtuk magunkat szemben. A hely teraszának Nap elleni védelme eléggé hiányosan volt megoldva, így inkább a benti műbőr ülőgarniturákat voltunk kénytelenek igénybe venni!

10:40h - Megkaptuk az első sört!

Nem volt olcsó, de kaptunk plusszba kedves mosolyt, csinos személyzettől. 🙂 Jameg autogrammot Garas Dezsőtől a hely előtt!

2. hely - Szép Ilona Vendéglő

A következő helyszín, a kocsmának nemigazán mondható Szép Ilona Vendéglő volt. A hely remek hangulattal bír! Hatalmas árnyas fák, készséges kiszolgálás, sőt! Még egy kellemes kis játszótér is be van rendezve a családosok nyugodt időtöltését elősegítendő! Viszont ennek az árát is megkérik, SŐT! Az amúgy kedves fiatalember úgy vette le rólunk a borravalót, hogy még nem is mondtam mennyiből kérek! Ezen kicsit elcsodálkoztam, de mentségére legyen mondva, "csak" alig több mint 10%-al adott vissza kevesebbet, mint ami a számlán volt.

11:25h - második sör

3. hely - Bálint Söröző

Ezek után a Bálint Söröző következett, amely egy kedves kis háznak az alagsorában került berendezésre. Először megijedtünk cseppet, mert a tulajdonosnak sajnos sürgős dolga akadt (egy nénit kellett bevinnie a kórházba (neeem-nem a sörözőben lett rosszul)), így elég sokat ücsörögtünk az amúgy kellemes "kerthelyiség" leanderjei között a 40 fokban ital nélkül, de aztán amikor visszatért, kedvességével, közvetlenségével kárpótolt. Érdeklődött a kocsmatúra iránt, majd amikor felvázoltuk, csak ennyit fűzött hozzá: "Kurva meleg lesz. Jól csináljátok!" 😃 Ezek után mesélt ausztráliai rákász-hajón töltött napjairól, jövőbeli utazási terveiről, megmég jóég tudja miről, hozott sósmogyorót a várakozásért, amit aztán szorgalmasan utántöltögetett és csak mesélt-mesélt, mi pedig rengeteget nevettünk!

Ja! A jólmegérdemelt sörünket 12:47h-kor emeltük ajkunkhoz!

4. hely - Seherezádé Ételbár

A 4. helyszín a Seherezádé Ételbár volt. Sajnos a napernyőkkel itt is spóroltak, de a pincérlány itt is csinos és mosolygós volt. Viszont a mellékhelyiség annyira kritikán aluli, hogy az már poén! 🙂 Első körben a kezembe maradt a kilincs, majd rá kellett döbbennem, hogy a belül található "zár" csupán dísz, majd az a furcsa meglepetés ért, hogy a csapot bármerre lehet forgatni, víz mindig jön belőle! Tehát az elzárásnál meg kellett találni azt a szöget ahol nem folyik! 🙂

4. sör - 13:47h

5. hely - Fogas

A következő állomás a névvel nem illetett büfé a fogaskerekű végállomásánál. Igazi resti-feeling, viszont megdöbbenésünkre miután áthaladtunk a füstös "késdobáló" részen egy elképesztően hangulatos kis teraszra jutottunk, amit a többiek stég-nek tituláltak miután a padló résein lenézve az a meglepetés ért minket, hogy a tényleges talaj jó 1 méterrel alattunk volt! 🙂

14:08h - 5. helyszín

6. hely - Fasor Söröző

A 6. helyszín a Fasor Söröző volt. A hellyel kapcsolatos megjegyzés, hogy van zenegép és csocsó.

6. helyszín - 14:32h

7. hely - Al Capone Pizzéria

Ezután következett az első étkezés, az Al Capone Pizzériában. Az evőeszköz nem volt túl steril, sőt egyikünk sörében is úszkált valami, de a pizza az isteni finom volt! Mindenkinek izlett, meg keresztbekóstoltuk egymásét és kivétel nélkül mindegyik jó volt!

15:13h - 7.

8. hely - Retek

A Káplár Söröző jött volna soron, de érthetetlen okból zárva találtuk.

A következő állomás a Retek Utcai Borozó. Hihhhhetetlen hely! Pincehelyiség. Ordít róla a 70-80-as évek, de csontra fel van újítva. Eggészen fura hangulata van a tip-topra kiglancolt "talponállónak". Nagyon bejött! És olcsó! 🙂

16:03h

9. hely - Káplár Söröző

Ezután visszamentünk a Káplár Sörözőbe és csodák-csodája immáron nyitva volt. Semmi extra, egy kellemes hely csocsóval, sakkal.

16:41h

10. hely - Szt. Jupát Étterem

10. helyszín a Szt. Jupát Étterem. Kellemes színvonalas étterem élő virágokkal.

17:30h - 10. helyszín

11. hely - Borozó a Szaszához

A soron következő vendéglátóipari egység a Borozó a Szaszához. Rettenetesen meleg volt és úgy éreztük, hogy a levegőn kívül az idő is áll... Úgy 1980 óta... 🙂

17:56h

12. hely - Lóvasút

Ezután a Hajnóczy utcába kanyarodtunk aholis már a hely előtt el lettünk zavarva amikor meglátták, hogy fotózni akarok. Nem tudtuk meggyőzni a tisztelt pincér urat, hogy nem fogunk lefotózni senkit a vendégek közül, csak magunkat. Az úr hajthatatlan volt, így inkább otthagytuk...

Így vált a Lóvasút a 12. hellyé. Itt is nagyon melegünk, és erőteljes resti-hangulatunk volt! Ja és itt egészen kevesen maradtunk, mert mindenki ismerősök elé ment akik útközben (ekkortájt) csatlakoztak!

18:21h

13. hely - Greguss

Greguss... Hmmm... Itt már az ilyen átlagos átszaladós helyek nem hagytak bennem mély nyomot... 🙂 Őszintén szólva nem is nagyon emléxem melyik volt az, de ahogy a képeket nézem, itt már megérkezett szinte mindenki aki aztán a végéig maradt!

18:40h

14. hely - Kagyló

Kagyló: Kedves néni szolgált ki minket, aki lebeszélt arról amit inni akartunk és ajánlott egy olcsóbb de ugyanolyan jó konstrukciót! Döbbenet! Köszönjük! 🙂 ("Jófej mama, Kozel laza" -> ezt ki írta papíromra? 😃)

19:35h

15. hely - Panda

Ezután jött a 2. táplálékfelvevő egység, a 2 választási lehetőség közül a társaság a Panda Kínai Éttermet választotta. Jól tettük! A szokásos rettentő szolgálatkész kiszolgálás, szokásos alacsony árak, szokásos méretű adagok. (A hölgy csak pakolta a csilis-csirkét a rizsemre, már szinte folyt le a másik oldalon, erre rámnéz: "Éhesz vagy? Kérsz még?" 😃)

20:57h - 15. helyszín

16. hely - Aranyhíd Étterem

És már a 16. helyen járunk ami az Aranyhíd Étterem. Itt már csökkent az érdeklődés a helyszínek iránt... Gépies sör-kérés, fogyasztás és tovább. 🙂

21:22h

17. hely - Avar Söröző

Avar Söröző. Kellemes, hatalmas fákkal teli kerthelyiség, szintén kellemes árfekvés, retro-hangulat.

21:50h - 17.

18. hely - Erzsébet-híd Eszpresszó

Erzsébet-híd Eszpresszó. Hol is kezdjem...? Először is ránk szóltak, hogy annak ellenére, hogy a kedves vendég beleegyezett, nem hozhatjuk el az asztalától az üres széket! Ezután a kedvesnek nem mondható hölgy nem vette fel a rendelésem, mert az az asztal ahol ültem, nem hozzá tartozik! Ezek után bent SEM szolgáltak ki, mert amire odamentem a pulthoz, már csak azoknak adtak akiknek számlájuk van! Szerencsére egy ismeretlen vendég felajánlotta a sörét, így nem maradt ki ez az állomás sem. Innentől a fotók is, emlékek is hiányosabbak... 😃

18. sör: 22:30h a többségnek, én nem tudom mikor "szereztem" az enyémet... 😃

19. hely - Grinzingi Borozó

Ezután jött a Hajnóczy dupla bepótlása. Az első "pót-hely" a Grinzingi Borozó volt, már Pesten.

0:05h - 19. sör

20. hely - Mélypont Söröző

A második "pót-hely" az amúgy törzshelyünknek mondható Mélypont Söröző. A helyet otthonos hangulata miatt kedveltük meg évekkel ezelőtt. Nagyjából egy a '70-es években berendezett lakás hangulatát kelti és a belvárosi árakhoz képest olcsónak mondható.

0:50h - 20. helyszín!

21. hely - Múzeum Cukrászda

És mint általában, éjjel-nappali hely lévén, most is a Múzeum kávézó-söröző-cukrászda-akármiben fejeződött be a nap és egyben a 2006-os kocsmatúra is.

MEGCSINÁLTUK!!! 😃

2:30h-kor kiürült a 21. pohár is.

Ezúton szeretném megköszönni elsősorban minden résztvevőnek azt, hogy jelen volt és részt vett ebben a nem mindennapi kirándulásban - remélem legalább olyan jól éreztétek magatokat mint én - másodsorban pedig azoknak, akik nem tudtak jelen lenni, de mindenféle formában sok sikert kívántak nekünk és tán lélekben kicsit velünk tartottak!


Névsor:

  • Csepella András

  • Hajas Gergő

  • Kertész Márton

  • Szolcsányi Ákos

  • Takács Kata


Útközben csatlakozók:

  • Bátorfy Attila

  • Koncz Tamás

  • Kovács András